Retete preparate din vanat - Preparate din vanat cu pene - 1333. Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat

RETETE

RETETE PREPARATE DIN VANAT

 
 

Retete preparate din vanat

Daca sunteti pasionati de vanatoare si de vanat sau doar va plac preparatele din vanat, siteul nostru va vine in ajutor prin oferirea celor mai deosebite retete din vanat de tot felul.
 

Retete Preparate din vanat cu pene / Retete Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat

1333. Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat


In general, asa cum s-a aratat anterior, vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida).
Pentru 2-3 kg de carne de vanat, componentele pentru macerare sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100 ml vin negru sau rosu si sare
Pasarile salbatice mari, ca gasca, rata, cocorul, lisita se taie in patru fara sa se stearga sau sa se spele carnea. Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata si impreuna se mai fierb 5-6 min.






Trimite pe mesenger - 1333. marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat
 
Voteaza 2.81/5 (115 voturi)

Adauga comentariu pentru 1333. marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat Comentariul tau         Poza printeaza 1333. marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat Printeaza reteta         Favorite - 1333. marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat Adauga la favorite



Comentarii - 1333. Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat

Popovici Remus :
Nu cred ca reteta pentru macerare rapida este completa.Ce efect de macerare poate avea o compozitie cu doar 100 ml lichid(vin) la 2-3Kg. carne care abia este unsa de cele 100 mll vin si acoperita cu zarzavatul taiat.Probabil mai trebuie ceva lichid apa,otet etc.
Adaugat la data de : 11/10/2009, ora : 06:00

Gabriel :
Draga Remus Poate sa gresit la 100 ml de vin se pune mai mul cu siguranta da ai dato si tu de gard cu apa si otet aia e carne de vanat e tanar nu dai nici un gust cu apa si otetu ala nare lok acolo ca nu salata sau ciorba de burta se pune otet in cazul in care vanatul e batrn si cam miroase se pune otet la bait sa scoata mirosu / Fara suparare
Adaugat la data de : 15/09/2010, ora : 12:55

Asa :
baitul nare nici o valoare ....baza acida marineaza cel mai repede
Adaugat la data de : 24/02/2011, ora : 09:33

Alte retete din categoria - Retete Preparate din vanat cu pene

1334. Marinata (bait) cu legume crude, pentru carne de vanat


Pentru cantitatea de 3 kg carne de vanat sunt necesare urmatoarele componente: 100 ml otet, 200 ml vin, 50 ml ulei, cateva boabe de piper si ienibahar, 1-2 foi de dafin, 1 ceapa, ½ telina (ceapa si telina se taie in felii subtiri), 1 ramura de cimbru, 1 capatana de usturoi sfaramat, sareToate...
(citeste toata reteta)



1335. Marinata fiarta (bait) pentru carne de vanat


Componentele pentru o rata salbatica, gasca sau lisita, sunt urmatoarele: 200 ml apa, 100 ml otet, ½ l vin negru sau rosu, 1 ceapa, 1 telina, 1 radacina de patrunjel (legumele se taie cat mai subtire), 1-2 foi de dafin, 1 ramura de cimbru, cateva boabe de piper si de ienibahar, sare; se mai p...
(citeste toata reteta)



1336. Prepelite la frigare sau la gratar


Pentru 6 portii: 3 sau 6 prepelite, tot atatea felii de slanina proaspata, 30 g unt, piper pisat, sare, 6 felii de franzela pentru crutoanePrepelitele se prepara proaspete. Se jumulesc, se parlesc la o flacara, se sterg, se scot intestinele si plamanii care se arunca, oprindu-se numai ficatul care s...
(citeste toata reteta)



1337. Prepelite la tava


3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sareCuratatul prepelitelor si pregatirea lor se fac la fel ca in reteta precedenta. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 2...
(citeste toata reteta)



1338. Prepelite inabusite


Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca prepelitele nu se frig la cuptor, ci se inabusa intr-o cratita cu capac. Trebuie avut grija ca sa se miste cratita din cand in cand si daca zeama scade se mai adauga cate putina supa de oase sau apa calda. La urma se sting cu vin si cu o lingura de...
(citeste toata reteta)



1339. Prepelite cu smantana


3 prepelite, 100 g unt, 1 lamaie, 1 lingura de faina, 1 lingura de mustar, cateva boabe de piper, 1 galbenus de ou, sare, 200 g smantanaDupa ce prepelitele au fost curatate ca in retetele precedente, se taie in doua, in lung, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabusa sub capac pan...
(citeste toata reteta)



1340. Prepelite cu ciuperci si cu smantana


Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca la urma se adauga ciupercile sote, pregatite separat astfel: ciupercile se curata si se spala de cateva ori in apa multa, ca sa se indeparteze nisipul de pe ele, dupa care se taie in felii subtiri si se pun la prajit intr-o cratita cu unt, in care ...
(citeste toata reteta)



1341. Prepelite cu mujdei de usturoi


Se prepara inabusite in ulei sau in unt si cand sunt gata se adauga mujdei de usturoi. Se servesc cu mamaliguta calda....
(citeste toata reteta)



1342. Pilaf de prepelite


Pentru 6 portii: 3 prepelite, 250 g orez, 100 g unt, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piperPrepelitele se curata ca in retetele anterioare, se sareaza, se introduc picioarele inauntru, se leaga cu ata, se asaza intr-o cratita cu unt, se acopera si se inabusa pana capata o culoare aurie. In...
(citeste toata reteta)



1343. Prepelite cu mazare verde


Se prepara la fel ca puiul cu mazare (v. reteta 944)....
(citeste toata reteta)



1344. Ciulama de prepelite


Se prepara la fel ca ciulamaua de porumbel (v. reteta 1052)....
(citeste toata reteta)



1345. Prepelite umplute


3 prepelite, 150 g pesmeti, 3 oua, 1 legatura de patrunjel verde, 50 g unt, ficatei de prepelita, piper, sarePrepelitele se jumulesc, se parlesc la flacara, se sterg, li se scot intestinele, maruntaiele si plamanii care se arunca, oprindu-se numai ficatul care se introduce in umplutura pregatita ast...
(citeste toata reteta)



1346. Potarnichi la frigare


Potarnichile, in general, se prepara ca si prepelitele, numai ca, dupa ce au fost impuscate, se tin atarnate intr-un loc racoros, 24 de ore. Daca timpul este friguros se pot tine si mai multe zile. Se curata de pene (se jumulesc) numai in momentul in care se prepara mancarea, altfel se innegresc. Du...
(citeste toata reteta)



1347. Potarnichi cu struguri


3 potarnichi, 100 g unt, 1 kg struguri tamaiosi, 200 ml vin sec, 1 lingura de coniac, 50 g zahar, ½ lingura de faina, zeama de la jumatate de lamaiePotarnichile se curata asa cum s-a aratat in reteta precedenta, dupa care se taie in doua sau in patru, se sareaza putin si se pun la prajit cu j...
(citeste toata reteta)



1348. Potarnichi inabusite cu mere


Potarnichile se curata ca in retetele anterioare, oprindu-se numai ficatul. Se sterg bine in interior, se sareaza putin pe deasupra si in fiecare se introduce cate o bucata de mar acrisor, cat incape in interiorul potarnichii. Se coase, se ung cu unt si se inabusa la fel ca si prepelitele.Se servesc...
(citeste toata reteta)



1349. Sitari la frigare


Sitari, felii de slanina, felii de franzela, unt, sareSitarul, dupa ce a fost vanat, se tine 2-3 zile in pene, atarnat cu capul in jos, intr-un loc racoros. Se curata de pene numai daca se frige imediat, altfel se innegreste. Sitarul jumulit de pene se sterge mai intai cu un prosop uscat de bucatari...
(citeste toata reteta)



1350. Intestine si maruntaie de sitari


Dupa ce s-au scos intestinele si maruntaiele sitarului, se inlatura gusa, fierea si matul gros, iar pipota se goleste, se curata, se spala si se toaca impreuna cu intestinele si ficatul. Se ia apoi o ceapa mica, se taie foarte marunt, se pune la prajit cu 30 g unt si, cand incepe sa se rumeneasca pu...
(citeste toata reteta)



1351. Sitari la tava


Sitari, unt, sare, piper, o coala de hartie pergamentSitarul, dupa ce este curatat ca in reteta 1349, se unge cu unt pe deasupra, se infasoara intr-o foaie de hartie pergament unsa cu unt, se asaza intr-o tava unsa, se introduce in cuptorul bine incins si se frige 25-30 min....
(citeste toata reteta)



1352. Sitari inabusiti


Pentru inabusire sitarii, dupa ce au fost curatati (v. reteta 1349), se sareaza, se pipereaza si, in loc sa se inveleasca cu felii de slanina, se ung bine cu unt. Se asaza intr-o cratita incapatoare ca sa stea mai distantati, se adauga unt, se acopera cu un capac si se frig inabusit pe foc iute. Din...
(citeste toata reteta)



1353. Fazan


Fazanul nu se prepara in ziua in care a fost impuscat. Trebuie tinut cateva zile, mai ales daca este batran, atarnat cu capul in jos, pentru fezandare (fragezire). Durata tinerii la fragezire depinde de varsta fazanului si de temperatura la care se tine. Astfel, pe timp rece, fazanul se tine 2-5 zil...
(citeste toata reteta)



1354. Fazan fript


Daca este tanar, fazanul se frige fara sa se tina la fezandat sau se poate face o marinare rapida (dupa reteta 1333), tinandu-se in compozitia de marinare 2-3 ore, dupa care vanatul devine fraged si aromat. Dupa aceea nu se mai sareaza fiindca a primit suficienta sare din marinata. Se da apoi o anum...
(citeste toata reteta)



1355. Fazan inabusit


Fazanul inabusit se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca se frige inabusit intr-un vas cu capac. In tot timpul inabusirii se adauga cate putina apa si se intoarce pe toate partile. Cand fazanul este gata, se scoate din vas, iar sosul se drege la fel ca in reteta precedenta si se serveste...
(citeste toata reteta)



1356. Pilaf de fazan


Se prepara la fel ca pilaful de pui (v. reteta 967) sau de orice alta pasare....
(citeste toata reteta)



1357. Fazan pane


Se prepara la fel ca puiul pane (v. reteta 914). Se recomanda fazanii tineri, altfel raman tari....
(citeste toata reteta)



1358. Fazan cu mazare


Se prepara la fel ca si puiul cu mazare (v. reteta 944)....
(citeste toata reteta)



1359. Fazan servit in penaj


Dupa ce fazanul a fost impuscat si tinut in pene, atarnat 2-3 zile, se decupeaza capul cu gatul impreuna, fara sa se atinga cu cutitul pieptul, apoi se taie aripile pe langa corp, iar coada se taie impreuna cu varful tartitei pe care se pastreaza penele cozii. Capetele partilor decupate se freaca cu...
(citeste toata reteta)



1360. Faza cu ciuperci


Se prepara la fel ca puiul cu ciuperci (v. reteta 930)....
(citeste toata reteta)



1361. Fazan umplut


Se prepara la fel ca gaina umpluta (v. reteta 1002) sau curcanul umplut (v. reteta 1003)....
(citeste toata reteta)



1362. Fazan cu masline


Se prepara la fel ca si curcanul cu masline (v. reteta 1023)....
(citeste toata reteta)



1363. Galantina de fazan


Se prepara la fel ca galantina de pasare (v. reteta 1008)....
(citeste toata reteta)



1364. Ostropel de fazan


Se prepara la fel ca ostropelul de pui (v. reteta 959)....
(citeste toata reteta)



1365. Fazan cu smantana


1 fazan, 100-200 g smantana, 100 g faina, 1 lingura de mustar, 2-3 boabe de ienibahar, 1 lingura de zeama de lamaie, piper pisat, sare, foaie de dafinSe taie fazanul in bucati, se sareaza si se prajeste pe ambele parti in unt infierbantat; cand bucatile s-au rumenit, se presara cu faina si impreuna,...
(citeste toata reteta)



1366. Fazan cu mujdei de usturoi


1 fazan, 1 capatana de usturoi, 2-3 linguri de ulei, 1 lamaie, piper, sare, ½ lingura bulionSe taie fazanul in bucati, se sareaza si se prajeste in ulei infierbantat sau se frige la gratar incins. In timpul frigerii la gratar, se unge cu ulei, iar daca se frige la tigaie se acopera cu un capa...
(citeste toata reteta)



1367. Fazan cu sos sivet (sos de vin si arpagic)


1 fazan, 300 g ciuperci, 100 g costita afumata, 100 ml vin, 500 g arpagic, 100 g unt, 1 ceapa, 30 g faina, 1 lingura de bulion, piper pisat, 1 legatura de verdeata, 5-6 felii de franzela (crutoane)Se taie fazanul in portii, se sareaza si se pune la prajit in unt. Dupa ce bucatile sau rumenit se scot...
(citeste toata reteta)



1368. Supa de fazan cu galuste de gris


1 fazan, 1 ceapa, 1 morcov, ½ telina, cateva boabe de piper, 1 legatura de patrunjel verde, sare, galusteDeoarece din fazanul batran nu iese friptura frageda, se va prepara supa, care este mai gustoasa decat din oricare alta pasare. Fazanul pentru supa nu se marineaza, dar din ziua impuscarii...
(citeste toata reteta)



1369. Ciorba de fazan a la grec


Se prepara la fel ca ciorba de pasare (de gaina) a la grec (v. reteta 631)....
(citeste toata reteta)



1370. Gasca salbatica la tava


1 gasca, 50 g untura, componente pentru pregatirea marinateiDupa ce a fost tinuta la fezandat, gasca se curata de pene, se parleste, apoi se freaca cu malai si se spala pe deasupra. Se scot maruntaiele si se opresc numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie gasca in patru si se pune intr-un v...
(citeste toata reteta)



1371. Gasca salbatica cu masline


½ gasca, 250 g masline, 1 lamaie, 100 ml ulei, 200 ml vin, 200 g ceapa, 30 g bulion, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 ramura de cimbru, ½ lingura de fainaPregatirea gastii se face la fel ca in reteta precedenta, numai ca in loc sa se friga in cuptor se pune la prajit. Se taie...
(citeste toata reteta)



1372. Gasca salbatica cu ciuperci


1,200 kg carne de gasca, 400 g ciuperci, 100 ml ulei, 100 g ceapa, 100 ml vin, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sareSe prepara la fel ca gasca cu masline, numai ca in loc de masline se adauga ciupercile pregatite sote. La urma, in loc de felioare de lamaie, se presara pe deasupra patrunjel verd...
(citeste toata reteta)



1373. Gasca salbatica cu varza murata


Se prepara la fel ca rata pe varza (v. reteta 1041). La fel se mai poate prepara gasca salbatica cu orez, gutui sau cu diverse legume....
(citeste toata reteta)



1374. Rata salbatica la tava sau inabusita


Atat marinarea cat si pregatirea ratei salbatice se face la fel ca in reteta 1370. (Gasca salbatica la tava.)...
(citeste toata reteta)



1375. Rata salbatica cu sos picant


1 rata, 100 ml ulei, 100 ml vin, 1 lingura de bulion, 1 lingura de faina, ½ lingura de mustar, 100 g ceapa, ½ telina, 200 g castraveciori, 1 foaie de dafin, cimbru, piper, otet, sareDupa marinare rata se taie in bucati care se prajesc in ulei. Se scot bucatile intr-o cratita, iar in ul...
(citeste toata reteta)



1376. Ostropel de rata salbatica


Se pregateste la fel ca in reteta precedenta, numai ca in mancare nu se pun castraveti. Se adauga la urma o capatana de usturoi taiat foarte marunt, calit putin in ulei incins si stins cu otet, apoi se rastoarna peste mancare cand este gata si impreuna se mai fierb 5-6 min. Se serveste cu cartofi na...
(citeste toata reteta)



1377. Rata salbatica cu masline


Se prepara la fel ca gasca salbatica cu masline (v. reteta 1371)....
(citeste toata reteta)



1378. Rata salbatica cu castraveti murati


1 rata, 1 kg castraveti murati, 100 g untura, 30 g bulion, 100 g ceapa, 2-3 rosii, 1 lingura cu varf de marar verde taiat marunt, 1 lingura de faina, 1 frunza de dafin, sareDupa ce a stat in marinata, se scoate rata, se sterge si se taie in bucati. Se trece prin faina si se pune la prajit in untura ...
(citeste toata reteta)



1379. Rata salbatica cu ciuperci


Se prepara la fel ca si gasca cu ciuperci (v. reteta 1372)....
(citeste toata reteta)



1380. Rata salbatica cu varza murata


Se prepara la fel ca si rata pe varza (v. reteta 1041)....
(citeste toata reteta)



1381. Lisita la tava cu sos picant


1 lisita, 100 g untura, 100 g slanina proaspata, 200 g castraveti murati, 100 ml vin, 1 lingurita de mustar, 50 g bulion, ½ lingura faina, 100 g ceapa, 100 ml zeama de marinata sau otet, sare, cimbru, foaie de dafin, piperLisita ca si rata salbatica, se tine 2-3 zile intr-un loc racoros, atar...
(citeste toata reteta)



1382. Lisita cu masline


Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca nu se inveleste lisita in slanina si se prepara cu ulei in loc de untura, iar la urma se adauga in loc de castraveciori maslinele oparite separat pentru desarare. Cand este aproape gata se adauga felii de lamaie fara coaja si fara samburi si se mai...
(citeste toata reteta)



1383. Lisita cu ciuperci


1 lisita, 300-400 g ciuperci, 50 g untura, 50 g unt, 100-200 g ceapa, ½ lingura faina, 30 g bulion, 100 ml vin, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sareDupa ce lisita a fost tinuta in bait (marinata), se scoate, se sterge carnea, se taie in bucati, se trece prin faina si se pune la prajit i...
(citeste toata reteta)



1384. Lisita cu varza murata


Se prepara la fel ca rata pe varza (v. reteta 1041)....
(citeste toata reteta)



1385. Lisita cu castraveti murati


Se prepara la fel ca rata salbatica cu castraveti murati (v. reteta 1378)....
(citeste toata reteta)



Epilare definitiva

Centru de epilare definitiva cu cea mai noua si eficienta tehnologie, sigura, fara riscuri.
www.epilare-definitiva.biz

AER CONDITIONAT

Recomandam un magazin online de nota 10.
www.climatizaretermice.ro

AMENAJARI INTERIOARE

Lista de servicii, preturi, fotografii cu alte lucrari executate.
www.amenajariinterioare.org

Incalzire pardoseala

Vrei incalzire in pardoseala ? Mai ieftin, ecologic, rapid, comod.
www.heatplus.ro

Accesorii auto tuning

Click aici pentru a intra pe website-ul cu cea mai mare oferta de accesorii auto tuning din Romania. Numai produse originale, asiguram montaj la service.
www.accesoriiautotuning.ro

» Mancare chinezeasca

Livrari oriunde in Bucuresti, mancare chinezeasca traditionala, toate specialitatile.
www.prestogrill.ro

» Curatenie

Firma de curatenie ofera cele mai bune servicii din domeniu, curatenie vile, curatenie apartamente, spatii comerciale, etc
www.curatenie.info.ro

Catering

Firma de catering ofera servicii complete pentru orice fel de eveniment.
www.firmecatering.com

» Tractari auto

Firma specializata de tractari auto, oriunde in tara, costuri minime / km, sunati acum.
www.tractariauto.net

Lustre

Colectia noua de lustre, lampe, veioze, toata gama de corpuri de iluminat, cel mai mare showroom.
www.corpurideiluminat.com

» Petreceri copii

Organizam petreceri copii pentru Bucuresti si imprejurimi: asiguram toate elementele necesare celei mai reusite petreceri pentru copii: locatii perfecte, catering, animatori, clowni, baloane, confeti, cadouri, etc
www.petrecericopii.org



Importam si distrubuim toata gama de automatizari porti marca FAAC Italia.

Proiecte de consultanta si montaj perdele pentru spatii comerciale si rezidentiale.